ویژگی های نانو سرامیک
پس از پدید آمدن نانوتکنولوژی اهمیت نانوسرامیکها بیش از پیش ظاهر شد و نانوتکنولوژی باعث تحلیل بهتر از پدیدهها و یافتن روشهای بهتری برای تولید مواد شد. شکل گرفتن مهندسی نانو، منجر به درک بیسابقه اجزای اولیهٔ پایهای تمام اجسام فیزیکی و کنترل بر این اجزا شدهاست و این پدیده به زودی روشی را که اغلب اجسام توسط آنها طراحی و ساخته میشدهاند، دگرگون میکند
الف) استحکام مکانیکیبالا:
استفاده و پوشش دادن سطح اجسام مختلف با استفاده از نانوسرامیکها، باعث افزایش استحکام آنها و سختی جسم میشود که استحکام آنها در مقایسه با سرامیکهای معمولی بسیار بیشتر است.
ب) ابررسانایی:
نانوسرامیکها به علت داشتن خواص نوری و الکتریکی به عنوان ابررسانا نیز به کار میروند.
ج) صرفه جویی اقتصادی:
در ساختار نانو، تعداد مکانهای فعال افزایش مییابد، این افزایش در سطح منجر به کاهش مقدار مواد مصرفی میشود و قیمت نهایی محصول کاهش مییابد.
د) قابلیت رقابت با مواد دیگر در بازار:
نانوسرامیکها ارزش افزوده فوقالعادهای را ایجاد میکنند لذا این مواد همانند رنگدانهها و پوششها گرانقیمت هستند.
ه) عدم آلودگی و سازگاری با محیط زیست:
این پوششها با محیط زیست سازگاری زیادی دارند و در مقایسه بامواد قبلی بسیار مناسب هستند زیرا مانند آنها آلودگی ایجاد نمیکنند.
و) انعطافپذیری:
در سرامیکهای معمولی انعطافپذیر نیستند بلکه بسیار ترد و شکننده هستند ولی در نانوسرامیکها به دلیل وجود خاصیت منحصر به فرد در قابلیت حرکت مرزدانهها بر روی هم، انعطافپذیری خوبی وجود دارد.
ز) سطح ویژه بالا:
نانوسرامیکها سطح ویژهٔ بالایی دارند و در انجام واکنشهای شیمیایی در کاتالیستها، سنسورهای گازی، جداسازی و جذب مواد بر روی سطح آن و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت