به همت فناوران ایرانی؛ نانوکاتالیست ایرانی به روسیه صادر می شود

دسته بندی :بلاگ ۱۹ آذر ۱۴۰۲ ادمین 242
به همت فناوران ایرانی؛ 
                
                نانوکاتالیست ایرانی به روسیه صادر می شود

به همت فناوران ایرانی؛

نانوکاتالیست ایرانی به روسیه صادر می شود

به گزارش خبرنگار مهر، دو شرکت دانش بنیان در همکاری با یکدیگر برای اولین بار در کشور و با کمک جمعی از نخبگان دانشگاهی و با بودجه‌ای بالغ بر ۵/۴ میلیون یورو هزینه‌های تحقیقاتی و پس از ۴ سال تحقیق و فناوری موفق به طراحی، مهندسی و اجرای فناوری تولید نفت کوره کم سولفور شدند.

شرکت دانش بنیان اکسیر نوین فرایند آسیا یک قرارداد با شرکت پالایش نفت لاوان به ارزش ۳۶ میلیون یورو برای ساخت و نصب و راه‌اندازی فناوری تولید نفت کوره کم سولفور منعقد کرده است. همچنین مقدمات راه اندازی ۳ واحد برای پالایشگاه‌های کشور آغاز شده که فروش این نوع کاتالیست بالغ بر ۵۰۰ میلیون یورو و سودآوری با ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ یورو در سال خواهد بود.

همچنین این شرکت برای اولین بار در کشور و با بودجه‌ای بالغ بر ۲میلیون یورو هزینه‌های تحقیقاتی و پس از ۵ سال تحقیق و فناوری موفق به تولید کاتالیست تبدیل استیلن در جریان اتیلن (استیلن کانورتور) شده است. این شرکت مقدار ۱۰۰ تن کاتالیست جهت تحویل به پتروشیمی گچساران تولید کرده است.

تولید این نوع کاتالیست توسط این شرکت توانسته نیاز ٣ مجموعه پتروشیمی کشور از جمله پتروشیمی‌های بندرامام، پتروشیمی ایلام و پتروشیمی امیرکبیر را برطرف کند. میزان ارزبری وارداتی این محصول حدود ۱۰ میلیون یورو است.

این شرکت با ساخت این نوع کاتالیست در واقع نیاز استراتژیک پتروشیمی‌ها را برای نخستین بار در کشور برطرف کرده و ایران در جمع ۵ کشور سازنده کاتالیست استیلن در جریان اتیلن قرار گرفته است.

تولید بار اول کاتالیست ایزومریزاسیون زایلن ها و اتیل بنزن به پارازایلین

این شرکت همچنین اقدام به تولید بار اول «کاتالیست ایزپمریراسیون زایلن ها و اتیلن بنزن به پارازایلین» برای اولین بار در کشور کرده که ۵ میلیون یورو هزینه‌های تحقیقاتی آن بوده و پس از ۶ سال تحقیق و فناوری در شرکت پتروشیمی بوعلی سینا استفاده و بارگیری شده است.

حجم تولید اولیه مقدار ۷۶ تن برای شرکت پتروشیمی بوعلی سینا بوده و میزان ارزبری وارداتی آن حدود ۲۵ میلیون یورو برآورد می‌شود. کاربرد این محصول در سنتز و ارتقای فرآورده‌های راهبردی پتروشیمی مانند ساخت بنزین است.

یکی دیگر از محصولات این شرکت که برای اولین بار تولید شده، «کاتالیست اتیلن اکساید» نام دارد؛ بودجه و هزینه‌های تحقیقاتی آن بالغ بر ۵ میلیون یورو بوده و پس از ۱۳ سال تحقیق و فناوری و سرمایه گذاری حدود ۵۰ میلیون یورویی، خط تولید صنعتی آن با ظرفیت ۵۰۰ تن در سال راه اندازی شده است.

صرفه جویی ارزی سالانه این محصول ۲۰۰ میلیون یورو بوده و زمینه صادرات این محصول به روسیه بر اساس مذاکرات و تاییدیه فنی صادر شده از طرف شرکت روسی فراهم شده است.

همچنین این شرکت با پتروشیمی مروارید برای تولید و بارگیری سالیانه ۱۰۰ تن قراردادی منعقد کرده است و این کاتالیست در پتروشیمی‌های مارون، بوشهر، اراک و فرسا شیمی نیز کاربرد دارد.

به گزارش مهر، کاربرد اصلی و کلیدی این کاتالیست‌ها در صنعت نفت و گاز است؛ نفت خام باید در برش‌های مختلف تصفیه شود و یا فرآیندهای مختلفی روی برش‌های مختلف نفتی انجام شود و این شرکت نیز برای هر فرآیندی، کاتالیست مربوط آن را تولید کرده است.

ادمین

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0