به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، خاک بستری سرشار از مواد آلی و معدنی متنوع بوده و خواستگاه بقاء، رشد و انتقال میلیونها میکرورگانیسم (بیماری زا و غیر بیماری زا) شناخته شده است.
استفاده مشترک از مهر نماز و تماس مستقیم آن با دست، پوست و حتی لبها در افراد متفاوت، اهمیت بهداشت این وسیله را دوچندان کرده است. لذا مهر سنتی میتواند عامل انتقال و شیوع تنوع بالایی از بیماریها بین نمازگزاران باشد. یک راه حل فنی، سالم و مقرون بصرفه افزودن خاصیت ضد میکروبی در کل مهر با استفاده از کارایی برخی از ترکیبات معدنی خود خاک در مقیاس نانو است.
محققان یک شرکت دانش بنیان با استفاده از فناوری نانو موفق به ایجاد این خاصیت آنتیباکتریال در مهر شدهاند.
سید میثم مصطفوی، مدیرعامل این شرکت گفت: این مهرهای آنتیباکتریال میتوانند ۹۹٫۹۹ درصد از باکتریها را از بین برند و تستهای آزمایشگاهی و سلولی نیز این نتایج را تایید میکند. ما موفق به دریافت سیب سلامت از سازمان غذا و دارو نیز شدهایم.
وی درباره بازار این مهر گفت: ۵۰ هزار عدد از این مهر به حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) تحویل داده شده و سفارش ۶۰۰ هزار عددی از این مهرها را نیز دریافت کردهایم. علاوه بر حرم امام رضا (ع)، مساجد جامع و حرمهای دیگری نیز در حال حاضر از این مهرها تهیه کرده و استفاده میکنند.
مصطفوی افزود: این مهرها در دو شکل غیرقابل شستشو و قابل شستشو تولید و عرضه میشوند که هر دو نوع، مورد تایید مراجع دینی هستند.
این دانشآموخته دوره کارشناسی ارشد شیمیتجزیه دانشگاه فردوسی مشهد درباره نانویی بودن این فناوری گفت: مواد اولیه ترکیبات به کار رفته در این مهر همان ترکیبات خود خاک هستند که در ابعاد نانومتری در آمدهاند.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت